مللموریتانی

ویندای ماهی

غذای موریتانی

مردم فقیر هیچگاه گرسنه نمی‌مانند، چون همیشه بوین موروم (سوپ تهیه شده از سبزیهای حیاط خانه(ارزان و خوشمزه در دسترس است)

ماهی نمک‌سود شده در شیشه، تا زمانی که از دستور پخت آسان و زیبا برای گوشت ماهی سفید پخته شده در زنجبیل، سیر و چند نوع ادویه را نچشید، اشتها آور به نظر نمی‌رسد. این غذا سرشار از چاشنی بوده و کم چرب است و حاوی مقدار زیادی پروتئین و اُمگا 3 می‌باشد. من برای ناهار یا هر شام ساده‌ای، ویندای را به برنج پخته اضافه می‌کنم…و تصور می‌کنم اگر در موریتانی گرم‌سیر زندگی می‌کردم، دلم می‌خواست در هر زمانی این غذا را بخورم تا بتوانم زمان بیشتری را زیر درخت نخل سپری کنم تا در آشپزخانه.

مناسب 4 تا 6 نفر

مواد لازم برای تهیه ویندای ماهی:

مقداری روغن نباتی
یک کیلو گرم گوشت استیکی زخیم ماهی
دو عدد پیاز متوسط، ضخیم حلقه شده
یک قاشق غذاخوری زنجبیل، رنده شده
5 حبه سیر
2 قاشق چایخوری زردچوبه
200 میلی‌لیتر سرکه سفید
یک قاشق چایخوری دانه خردل سیاه، کمی سابیده شده
2 عدد فلفل چیلی کوچک قرمز، خوب ریز شده

روغن را در یک ماهیتابه کم عمق روی حرارت متوسط گرم کنید. گوشت ماهی را سرخ کنید تا هر دو طرف آن طلایی کم‌رنگ شوند و سپس ماهی‌ها را از داخل ظرف بردارید.

ویندای ماهی
ویندای ماهی

در همان روغن، پیاز، زنجبیل و حبه‌های سیر را کمی سرخ کرده و سریع هم بزنید. زردچوبه را درون سرکه ریخته، هم بزنید و به ماهیتابه اضافه کنید و خوب به هم بزنید. ماهی را به ظرف برگردانید و دانه‌های خردل و چیلی را روی آن بریزید. به آرامی هم بزنید تا ماهی در پیاز و ادویه‌ها پوشانده شود.ماهی را درون یک شیشه بزرگ و استریل شده قرار دهید و روی آن پیاز( که باید هنوز طرد باشد) و مایه داخل ماهیتابه را بریزید.

چند روز قبل از مصرف داخل یخچال قرار دهید( مب‌توانید آن را تا 2 هفته نگه دارید.)

برگرفته از کتاب فود سفری نشر بهینه فراگیر

 

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن