کروواسیملل

غذای کروواسی(سارما)

دلمه کلم

هرگز یک خانه در کرواسی را پیدا نخواهید کرد که بوته سیر در آن نباشد، این غیر قابل تصور است!

مناسب 8 الی 10 نفر

این غذا بسیار خوشمزه است و می‌توان انفجاری از طعم‌ها را در آن تجربه کرد.بهترین شکل سرو کردن آن به شیوه سنتی، همراه با پوره سیب زمینی نرم و خوشمزه می‌باشد. می‌توانید عصاره گوشت را از قبل آماده کنید.همچنین برگ کلم هم آماده داشته باشید.

مواد لازم برای تهیه عصاره:

500 گرم بال مرغ
250 گرم گوشت گوسفند
یک تکه دنده با چربی
دو ساقه کرفس، درشت خرد شده
دو عدد هویج، خرد شده
 یک قرص عصاره سبزیجات
نمک و فلفل به مقدار کافی

مواد لازم برای تهیه دلمه کلم:

125 میلی‌لیتر روغن‌نباتی
8 عدد پیاز، خرد شده
3 حبه سیر، له شده
250 گرم دنبه، ریز خرد شده
2 قاشق غذاخوری پاپریکای شیرین
500 گرم گوشت گوساله، چرخ شده
500 گرم گوشت گردن، چرخ شده
پودر یک قرص عصاره سبزیجات
یک قاشق چای‌خوری پودر خردل
یک قاشق چای‌خوری پودر فلفل سیاه، تازه آسیاب شده
250 گرم برنج دانه متوسط
2 عدد تخم‌مرغ، زده شده
نصف فنجان جعفری خرد شده
20 برگ کامل کلم ترشی (می‌توان برگ‌های بزرگ را دو نیم کرد)

مواد لازم برای طبخ غذا:

200 گرم ترشی کلم رنده شده
500 گرم دنبه یا چربی حیوانی، خرد شده به صورت مکعب‌های 3 در 5 سانتیمتری
3 قاشق غذاخوری روغن نباتی
2 حبه سیر له شده
2 عدد پیاز، نگینی خرد شده
2 قاشق چای‌خوری پودر خردل
2 قاشق غذاخوری آرد معمولی
1 تا 2 عدد قرص عصاره سبزیجات
یک قاشق غذاخوری پاپریکای شیرین

 

مواد مربوط به عصاره را همراه با آب در یک قابلمه بزرگ بریزید و بگذارید مواد به مدت یک ساعت آهسته بجوشند. قبل از استفاده عصاره را صاف کرده و در صورت نیاز چربی اضافه را جدا کنید.

برای درست کردن دلمه‌ها ابتدا روغن را در تابه داغ کرده و پیاز، سیر و دنبه‌ها را به مدت چند دقیقه تفت بدهید، سپس پاپریکا را اضافه کنید. بعد تابه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید مواد خنک شوند.

گوشت چرخ‌کرده، عصاره سبزیجات، پودر خردل و فلفل را بی‌افزایید. در آخر برنج ، تخم‌مرغ و جعفری را نیز اضافه کرده و مواد را خوب با دست ورز دهید تا خوب باهم مخلوط شوند.

برگ‌های کلم را روی تخته باز کرده و داخل هر کدام، 3 قاشق غذاخوری از مواد میانی قرار دهید. مواد را به شکل یک سوسیس رول کرده و برگ را دور آن بپیچید. انتهای برگ‌های کلم را در خود دلمه فرو کنید تا کاملاً بسته شوند.

برای پختن دلمه‌ها ابتدا رشته‌های نازک ترشی کلم را کف قابلمه بزرگ قرار داده و دلمه‌ها را روی آن‌ها بگذارید. تکه‌های دنبه را نیز مابین دلمه‌ها قرار بدهید. عصاره آماده را به آرامی روی مواد ریخته و بگذارید با حرارت ملایم جوش بیاید. دلمه‌ها پس از جوش آمدن آب باید یک و نیم ساعت به آهستگی بجوشند.

در مرحله بعد روغن را در ماهی‌تابه داغ کرده و سیر، پیاز، پودر خردل، آرد، قرص عصاره و پاپریکا را تفت دهید. صبر کنید تا این مواد به سس غلیظی تبدیل شوند. کمی از آب گوشت دلمه‌ها را درون این سس بریزید تا صاف و یکدست شوند. سس را به مواد در حال پخت اضافه کنید.

غذای کرواسی سارما

پس از اینکه دلمه‌ها 3 دقیقۀ دیگر با این سس پختند، غذا آماده است و می‌توانید آن را همراه با پوره سیب‌زمینی سرو نمایید.

دلمه کلم
دلمه کلم

منبع متن: کتاب فود سفری نشر بهینه فراگیر

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن