انگلستانملل

غذای انگلیسی(پای چوپان)

دستور از آلیس پارسونز

این غذا روشی بسیار عالی برای استفاده از گوشت‌های پخته از قبل مانده است.در دستور آلیس چند عنصر دیگر برای طعم بیشتر اضافه شده مانند کمی سویاسس برای شوری، شربت سیب برای شیرینی و عصاره لیمو برای طعم و عطر تازگی. آلیس میگوید می‌توانید دیگر مواد مانده در یخچال را نیز به این غذا اضافه کنید، مانند نخود‌سبز، ترهفرنگی، عصاره گوشت و …. این غذا که روی آن با لایه‌ای از پوره سیب‌زمینی پوشانده شده و بسیار ترد نیز می‌گردد، برای هر ساعت از روز خوشایند است.

مواد لازم برای تهیه پای چوبان:

500 گرم گوشت پخته گوسفند(یا هر گوشت اضافی که در یخچال مانده)
8 تا 10 عدد سیب‌زمینی متوسط مانند سیب‌زمینی دزیره(پوست نازک زرد)
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
یک عدد پیاز،ریز خورد شده
2 تا 3 ساقه کرفس، خرد شده
2 عدد هویج، ریز خرد شده
نمک و فلفل‌سیاه تازه آسیاب شده به مقدار لازم
2 تا 3 قاشق چایخوری آرد ساده
2 قاشق چایخوری پودر خردل
حدود 125 میلی‌لیتر عصاره مرغ یا گوشت یا سبزیجات
کمی سویاسس
3 سرانگشت پودر جوز هندی
پوست رنده شده یک لیمو
125 میلی‌لیتر شربت سیب
2 عدد برگ بو
کمی جعفری، خرد شده
یک قاشق غذاخوری کره، بعلاوه مقداری بیشتر برای درخشش بیشتر روی غذا
کمی شیر گرم
یک عدد تخم‌مرغ، زده شده
کمی پنیر رنده شده(دلخواه)

ابتدا گوشت را چرخ کنید یا در غذاساز بریزید، سیب‌زمینی‌ها را در قابلمه بزرگی ریخته و بگذارید بپزند تا مغز آنها نرم شود.

در همین فاصله، روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزگ ریخته و پیاز را همراه کرفس تفت دهید. پس از آنکه پیازها شفاف شدند، هویج را اضافه کنید. این مواد را به مدت 3 تا 5 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید و گاهی آن را هم بزنید. کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید تا مزه بگیرند.

در مرحله بعد گوشت را همراه با آرد، پودر خردل و عصاره اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس سویاسس، جزهندی و شربت سیب را اضافه کنید. توجه کنید که ترکیب بدست آمده باید قوام داشته و تا حدودی غلیظ باشد. در مرحله آخر، برگ بو و جعفری را اضافه کرده و ظرف را از روی حرارت بردارید.

غذای انگلیسی پای چوپان
غذای انگلیسی پای چوپان

زمانیکه سیب‌زمینی‌ها آماده شدند، آنها را آبکش کرده و با کره و شیر گرم پوره درست کنید.کمی نمک و فلفل همراه با تخم‌مرغ به پوره سیب‌زمینی اضافه کنید.

کف یک قالب بزرگ را با کره چرب کرده و مخلوط گوشت را در آن بریزید. سپس با لایه کلفتی پوره سیب‌زمینی روی آن را پوشش دهید و اگر دوست داشتید کمی پنیر رنده شده روی آن بریزید. کمی کره آب شده درخشش بیشتری به سیب‌زمینی شما می‌دهد.

پس از اینکه کارتان تمام شد، غذا را به مدت 20 دقیقه در فر روی حرارت متوسط قرار بدهید تا زمانی‌که روی سیب‌زمینی طلایی رنگ شود. غذای شما آماده است.

مناسب 8 تا 10 نفر

منبع متن: کتاب فود سفری نشر بهینه فراگیر

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن