آفریقاملل

غذای آفریقایی(دورو وات)

خورش مرغ قرمز اتیوپیایی

راه نفوذ به یک مرد غنایی، یک شیشه سس شیتو است(ضرب المثل آفریقایی)

خورش مرغ قرمز اتیوپیایی

وات در واقع نوعی خورش است که در آن مخلوط ادویه اعلدی بِربِره[1] قرمز و پیاز بسیار زیاد استفاده می شود. از آنجا که مقدار بسیار زیادی پیاز در این غذا مورد استفاده قرار می گیرد در نتیجه بهتر است پیازها را با غذاساز بسیار زیاد خرد کنید. اگر 6 قاشق غذاخوری بربره از نظر شما بسیار زیاد است (چون این ادویه شامل مقدار بسیار زیادی پودر چیلی می شود)، برای بار اول مقدار آن را کم کنید. نگران نباشید! دفعات بعدی میتوانید تندی آن را بیشتر کنید. برای اینکه غذای سالمتری داشته باشید، می توانید روغن زیتون را جایگزین کره ی مزه دار شده (نیترکیبه[2]) کنید. اگر نتوانستید ریحان افریقایی پیدا کنید میتوانید آن را حذف کنید.

غذای آفریقایی(دورو وات)
غذای آفریقایی(دورو وات)

این غذا بطور سنتی روی نان اینجرا سرو میشود. بهترین کار این است که یک شب در یخچال بماند تا طعم ها بخورد هم بروند، سپس میتوان روز بعد آنرا در دمای عادی اتاق گذاشت تا کمی گرمتر شود و بعد سروش کرد.(به جای اینجرا میتوانید از هر نانی که دوست دارید استفاده کنید).

مواد لازم برای تهیه خورش مرغ قرمز (مناسب 8 نفر)

3 کیلو پیاز خرد شده
یک عدد مرغ بزرگ، ترجیحاً مرغ خانگی
100 میلی لیتر سرکه سفید
آب یک عدد لیموترش
100 میلی لیتر روغن زیتون
3 قاشق غذا خوری نیترکیبه یا کره ی مزه دار شده
6 قاشق غذاخوری ادویه بربره
12 عدد تخم مرغ آبپز و سفت شده

مواد لازم برای تهیه ادویه مخلوط

2 قاشق غذاخوری دانه هل
2 قاشق غذاخوری سیاه دانه
2 قاشق غذاخوری بادیان یا تخم رازیانه
یک قاشق غذاخوری ریحان افریقایی ( دلخواه)
2 قاشق غذاخوری دانه فلفل سیاه
2 قاشق غذاخوری نمک

پیازها را در یک قابلمه چدنی قرار داده، درپوش ظرف را بگذارید و روی حرارت خیلی ملایم بپزید، هر از چندگاهی آنرا هم بزنید. هیچ نوع روغن یا مایع دیگری به آن اضافه نکنید. آن ها را به مدت حدوداً یک ساعت بپزید تا زمانیکه پیازها اصطلاحاً سبک شده باشند.

درحالیکه پیاز آماده میشود ، پوست مرغ را جدا کنید، مرغ را چند تکه کنید و چربی های زاید آنرا دور بریزید (در اتیوپی مرغ را به 21 تکه کوچک تقسیم میکنند). سرکه و آبلیمو را باهم مخلوط کنید و تکه های مرغ را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آن بخوابانید. سپس آنها را بیرون آورده و خشک کنید.

مواد ادویه مخلوط را در آسیاب ریخته و آنقدر خردشان کنید تا کاملا پودر شوند.

زمانیکه پیازها نرم شده و اندازه آن تقلیل یافت، روغن زیتون همراه کره مزه دار شده و بربره به آن ها اضافه کنید و خوب هم بزنید. حالا تکه های مرغ را اضافه کنید و بگذارید مواد به جوش بیایند. سپس حرارت را کم کنید تا مواد آهسته بجوشند. ادویه های خورش را خوب هم بزنید و اگر نیاز بود کمی دیگر نمک اضافه کنید. بگذارید مواد تا زمانی روی حرارت باشند که مرغ کاملاً پخته شده باشد. دقت کنید که در حین طبخ، پیازها به کف قابلمه نچسبند. مقداری از روغن اضافی که روی غذا آمده را با قاشق دور بریزید.

پس پوست کندن تخم مرغ های آبپز، شکاف های افقی روی آن ایجاد کنید تا مطمئن شوید مزه خورش به داخل آنها نفوذ پیدا میکند.

زمانیکه خورش آماده شد، تخم مرغ ها را درون آن قرار دهید و حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید. میتوان این خورش را با نان سرو کرد. البته بهتر است یک روز صبر کنید تا ادویه ها جادوی خود را انجام دهند!

بِربِره[1]

یک فلفل قرمز تند همراه با ترکیبی از ادویه ها است که مورد استفاده گسترده ای در خورش ها دارد و روی بسیاری از غذاها نیز به عنوان تزئین و یا برای تندی بیشتر ، پاشیده میشود. این ترکیب که رنگ قرمز آجری دارد، معمولاً شامل چیلی های مختلف، فلفل کبابی ها دراز، هل، زیره، شنبلیله، زنجبیل، میخک، جوزهندی، گشنیز، فلفل فرنگی شیرین و بادیان میشود. این ترکیب از مواد تازه آماده میشود که آسیاب شده و آنرا در آفتاب خشک میکنند بهتر است قبل از استفاده در یک ظرف در بسته به مدت شش هفته نگهداری شود در شرایطی که هوا داخل آن نفوذ نکند. این ادویه برای ساکنان اتیوپی حکم طلای سرخ را دارد!

 

نیترکیبه[2]
500 گرم کره ی بدون نمک
نصف قاشق چایخوری پودر هل
نصف قاشق چایخوری پودر تخم شمبلیله
نصف قاشق چایخوری پودر سیاهدانه

 

برای درست کردن نیترکیبه، کره را در یک قابلمه کوچک روی حرارت ملایم ذوب کنید تا زمانیکه شروع به قل زدن کند. آنرا به مدت نیم ساعت به همین شکل حرارت دهید و کف ایجاد شده روی آنرا بگیرید تا زمانیکه تنها کره صاف و شفاف باقی بماند. کره را از صافی بسیار ریز رد کنید و درون کاسه ای بریزید، تکه های جامد باقی مانده از شیر را که کف قابلمه مانده را قاطی کره نکنید. ادویه ها را اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید کره سرد شود. سپس آنرا به یک ظرف در بسته منتقل کنید.

منبع متن: کتاب فود سفری نشر بهینه فراگیر

 

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن