ترکیه

دلمه سبزیجات پر شده

غذای ترکیه، دستور غذا از بولنت پکتوزون

جمله ترکیه‌ای: اگر تنها یک نفر غذا بخورد و دیگران او را تماشا کنند، اصلاً جالب نخواهد بود.

مناسب 6 تا 8 نفر

مجله ایده و آموزش دیفرمگسفرنامه غذا؛ کشور ترکیه، دلمه غذایی رنگارنگ، تازه و بسیار خلاقانه است. سعی کنید برای درست کردن آن از سبزیجات مختلفی همراه با مواد میانی خوشمزه آن یعنی برنج و دانه کاج استفاده کنید، زیرا هنگام سرو ظاهر بسیار زیبایی دارد.

مواد لازم برای پر کردن دلمه:

185 میلی لیتر روغن زیتون
4 عدد پیاز متوسط ، ریز خرد شده
100 گرم دانه کاج
نمک به مقدار لازم
500 گرم برنج دانه متوسط، شسته شده
400 گرم کنسرو گوجه فرنگی خرد شده
100 گرم کشمش
یک قاشق چایخوری فلفل چیلی خرد شده برای طعم
فلفل به مقدار لازم
½ یک دسته شوید ریز خرد شده
چند برگ نعناع، ریز خرد شده( مقدار نعناع باید کمتر از دیگر سبزی‎‌ها باشد زیرا باعث تلخی غذا می‌شود.)
کمی جعفری ریز خرد شده
2 عدد گوجه فرنگی کوچک حلقه شده

مواد لازم برای تهیه دلمه:

6 عدد بادمجان کوچک
6 عدد کدو سبز
6 عدد فلفل دلمه‌ای قرمز کوچک
6 عدد گوجه فرنگی متوسط

تمام روغن زیتون به جز 2 قاشق غذاخورری از آن را در قابلمه‌ای مناسب گرم کنید. پیاز را همراه با دانه‌های کاج و کمی نمک به مدت 5 دقیقه روی شعلۀ ملایم تفت بدهید و دائم هم بزنید تا پیاز نرم شود. برنج را نیز اضافه کنید و چند دقیقه دیگر به تفت دادن مواد ادامه دهید.

دلمه سبزیجات پر شده
دلمه سبزیجات پر شده

 

بعد از برنج، گوجه فرنگی را همراه با کشمش، چیلی و کمی نمک و فلفل به مواد افزوده و اجازه دهید آنها نیز چند دقیقه‌ای تفت داده شوند.

به اندازۀ کافی آب جوش اضافه کنید تا روی برنج گرفته شود و سپس سبزیجات را نیز به مواد اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا مواد باد درب بسته به مدت حدوداً 10 دقیقه بپزند تا آب جذب برنج شود. برنج باید سفت‌تر باشد و نباید مانند پلوی کته زیاد له شود، سپس شعله را خاموش کرده و اجازه دهید مواد کمی خنک شوند.

در همین فاصله، سر بادمجان ها را جدا کنید و با یک قاشق چایخوری کوچک یا قاشق مخصوص سبزی‌آرایی داخل آن را خالی کنیدبه شکلی که ضخامت دور بادمجان نیم سانتیمتر باقی بماند.

کدو را نیز به همین ترتیب خالی کنید اما دقت داشته باشید که سر آن را از کمی پایین‌تر و حدوداً 1/3 طول کدو جدا کنید تا قسمت بالای آن زیاد باریک نباشد.

فلفل‌ها را به گونه‌ای برش بزنید که دو قسمت از هم جدا نشوند و در قسمت بالا درست مانند دری لولادار به فلفل متصل باشد. دانه‌های فلفل را نیز خارج کنید. گوجه فرنگی‌ها را نیز درست مانند فلفل‌ها آماده کنید و دانه‌های آنها را در بیاورید.

در مرحلۀ بعد تمام سبزیجات آماده شده را با مواد میانی پر کنید. آنها را کف یک تابه بزرگ یا قابلمه‌ای مناسب بچینید به شکلی که تکان نخورند و کاملاً صاف باشند.

غذای ترکیه، دستور غذا از بولنت پکتوزون
غذای ترکیه، دستور غذا از بولنت پکتوزون

از حلقه‌های گوجه‌فرنگی به عنوان سری برای بادمجان‌ها و کدوها استفاده کنید و روغن زیتون باقی مانده را دروی مواد بریزید. آنقدر آب گرم در قابلمه بریزید تا حدود 2 تا 3  سانتیمتر از ارتفاع سبزیجات را دربر بگیرد. سپس درپوش ظرف را بسته و اجازه دهید دلمه‌ها با حرارت ملایم حدود 20 دقیقه بجوشند.

منبع متن: کتاب فود سفری نشر بهینه فراگیر

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن